Trump, după discuțiile cu președintele rus: Am făcut primii paşi către un viitor mai luminos / Putin: Rusia nu a intervenit și nu va interveni în alegeri

Trump, după discuțiile cu președintele rus: Am făcut primii paşi către un viitor mai luminos / Putin: Rusia nu a intervenit și nu va interveni în alegeri
Foto: Captură Fox News

Vladimir Putin a declarat că discuțiile avute cu Donald Trump au fost ”reușite” și ”utile”. La rândul său, președintele american a afirmat că a fost o zi ”foarte constructivă” și că a convenit cu omologul său rus să continue discuţiile în viitor.

Întâlnirea a marcat primii paşi spre reinstalarea încrederii „la un nivel acceptabil şi revenirea la nivelul anterior de interacţiune în toate problemele de interes comun”, a declarat Vladimir Putin, citat de Reuters.

Acesta a mai precizat că negocierile cu Trump ”au avut loc într-o atmosferă deschisă şi constructivă”. În schimb, a precizat că ”relaţiile internaţionale trec printr-o perioadă dificilă”, „Războiul Rece s-a încheiat de mult, situaţia de pe plan mondial s-a schimbat drastic, iar Rusia şi SUA se confruntă azi cu provocări total diferite”.

Vladimir Putin a mai afirmat că un posibil exemplu de cooperare de succes ar putea fi ”misiunea de instalare a păcii şi de reconciliere în Siria”. Cât despre conflictul din Ucraina, el a susținut că „SUA ar putea convinge conducerea ucraineană să pună în aplicare acordurile de la Minsk”.

Referindu-se la acuzațiile conform cărora rușii au intervenit în alegerile prezidențiale americane din 2016, Putin a susținut că „statul rus nu a intervenit niciodată şi nu are intenţia să intervină” în alegeri. El a precizat că Trump a deschis acest subiect în cadrul discuțiilor.

La rândul său, Donald Trump a declarat că au abordat mai multe subiecte importante, între care războiul din Siria, chestiunea Iranului, terorismul global şi controlul armelor nucleare.

„Am făcut primii paşi către un viitor mai luminos, bazat pe cooperare şi pace. Refuzul implicării nu duce la nimic”, a susținut președintele SUA.