Două jurnaliste, omorâte în Mexic. Colegii lor au ieșit la protest și cer încetarea violenţei şi asasinării jurnaliştilor

Două jurnaliste, omorâte în Mexic. Colegii lor au ieșit la protest și cer încetarea violenţei şi asasinării jurnaliştilor
Foto: pixabay.

Două jurnaliste au fost omorâte luni, 9 mai, în Mexic. Oamenii legii desfășoară o serie de cercetări pentru a descoperi motivele crimei, notează AFP.

Două jurnaliste din Mexic, împușcate

Yessenia Mollinedo, directoarea site-ului de informaţii El Veraz, şi Sheila Garcia, cameraman, au fost împuşcate în Cosoleacaque, în statul Veracruz (est), se arată într-un comunicat al procuraturii, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, această dublă crimă a avut loc la patru zile după asasinarea, joi, a lui Luis Enrique Ramarez, editorialist al jurnalului El Debate, în statul Sinaloa (nord-vest).

Acesta  fiind al nouălea informator ucis de la începutul anului, potrivit ONG-urilor pentru apărarea libertății presei Reporteri fără Frontiere.

„Vom urmări toate pistele de anchetă” pentru a stabili motivele crimei „inclusiv activitatea lor jurnalistică”, precizează procurorul Veronica Hernandez, citată de Agerpres.

Una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru presă

Cu aproximativ 150 de jurnalişti ucişi din anul 2000, Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru presă, potrivit RSF.

„Suntem pe cale să documentăm cazul, consultând alte surse”, susține ONG-ul Articulo 19 care doreşte să confirme că moartea celor două victime este într-adevăr legată de activitatea lor jurnalistică.

Guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, a precizat că a fost lansat un dispozitiv pentru arestarea asasinilor. Mai mulţi jurnalişti au manifestat luni, 9 mai, în centrul capitalei Ciudad de Mexico pentru a cere „încetarea violenţei şi asasinării jurnaliştilor în Mexic”, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe