Două tablouri furate, ale pictorilor Goya și El Greco, recuperate în Spania

Două tablouri furate, ale pictorilor Goya și El Greco, recuperate în Spania
Poliția spaniolă a comunicat că a recuperat operele furate a doi dintre cei mai importanți artiști ai țării: Goya și El Greco, relatează WashingtonPost. Picturile în ulei, “The Apparition of the Virgin...

Poliția spaniolă a comunicat că a recuperat operele furate a doi dintre cei mai importanți artiști ai țării: Goya și El Greco, relatează WashingtonPost.

Picturile în ulei, “The Apparition of the Virgin of Pilar” pictură din secolul 18 a artistului Goya și “The Annunciation” din secolul 16 de El Greco, au fost furate acum 14 ani după un turneu expozițional.

În general lucrări de valoare atât de mare sunt ținute în muzee cum ar fi Prado din Madrid, dar în acest caz picturile erau proprietate privată când au fost furate.

În luna octombrie poliția a primit informații care au condus în final la o proprietate privată din sud-estul Spaniei, lângă orașul Alicante, unde erau ținute tablourile, au declarat reprezentanți ai poliției, vineri.

Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)