Dovadă de iubire și eroism. Un câine și-a dat viața pentru a-și putea salva stăpânul dintr-un incendiu

Dovadă de iubire și eroism. Un câine și-a dat viața pentru a-și putea salva stăpânul dintr-un incendiu
FOTO: Pixabay.com

Un ciobănesc german este acum eroul unui oraș din Germania, după și salvat stăpânul din ghearele morții. Mai mult decât atât, patrupedul a ales să își sacrifice propria viața, ca cel care i-a fost mereu alături să rămână printre cei vii.

În cursul dimineții de sâmbătăt, pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu în cartierul Freudenberg. La finalul intervenției, pagubele cauzate de flăcări s-au ridicat până la 200. 000 de euro. Proprietarul imobilului, în vârstă de 44 de ani a fost grav, iar pierderea pe care a suferit-o nu poate fi egalată. În timpul incendiului din locuință, omul și-a pierdut cel mai bun prieten, ciobănescu german care i-a salvat viața, scrie Siegener-zeitung.de.

Rănit grav, dar salvat de cea mai loială ființă din viața sa

În urma incendiuului, bărbatul din Germania a fost grav rănit, iar odată ce și-a revenit, nu a aflat doar despre pagubele din imobil, aproximatie la 200.000 de euro, ci și de pierderea unui dintre cele mai iubite ființe din viața lui, cățelul din rasa Ciobănesc German.

Câinele a murit în timpul incendiului, după ce i-a salvat viața stăpânului său. Din păcate însă, el s-a pierdut printre flăcări și nu a mai reușit să scape din casă.

Din informațiile relatate în presa germană, se pare că incendiul ar fi izbucnit de la focul din bucătărie. Acolo, bărbatul își pregătise ceva de mâncare cu o seară înainte, dar a adormit și a uitat că aragazul funcționează. După ce a început și s-a și extins incendiul, patrupedul a fost cel care a sesizat pericolul și și-a trezit stăpânul în ultimul moment.

Bărbatul a avut posibilitatea să sară repede pe geam, iar așa a reușit să scape cu viață. Momentele tragice însă nu s-au încheiat aici, căci patrupedul nu a reușit să se salveze, din păcate.