Dovadă de sprijin și o lecție de viață, primită chiar de la o pisică abandonată. Ce s-a întâmplat cu stăpâna care a aruncat-o în stradă (FOTO)

Dovadă de sprijin și o lecție de viață, primită chiar de la o pisică abandonată. Ce s-a întâmplat cu stăpâna care a aruncat-o în stradă (FOTO)
FOTO: Facebook: MAI

Animalele de companie vin în viața oamenilor pentru a aduce un strop de fericire. Din păcate însă, de multe ori se întâmplă ca patrupezii, fie căței sau feline să fie abandonate la margine la drumului, atunci când stăpânii nu îi mai pot crește sau când nu și-i mai doresc.

Este și cazul unei feline din județul Suceava, care a fost abandonată la ieșirea din comuna Bunești, într-un sac. Norocul animalului a fost că cineva a văzut fapta și a recuperat-o, ulterior sesizând organele legii și o asociație pentru protecția animalelor.

După ce polițiștii au ajuns la fața locului și au analizat imaginile cu autoturismul, au identificat numărul, iar a doua zi a fost chemată la secție proprietara, care a primit o amendă de 3.000 de lei, fiind, după cum i-a spus și polițistul, „prea puțin pentru un suflet”. Întreagă povestea a fost relatată pe pagina de Facebook a MAI:

„În acea după-amiază, președinta Asociației de Protecție a animalelor „Casa lui Patrocle”, din Suceava, a sunat la poliție.

– Bună ziua! Eu mă îndrept spre ieșirea din comuna Bunești. Mă așteaptă acolo o prietenă care a văzut cum, dintr-o mașină, a fost aruncat un sac în care este un pisoi. A făcut poze la mașina respectivă. Se vede foarte bine numărul de înmatriculare.

– Pisoiul este bine?

– Da, da! Este la ea. Îl vom lua noi, la Asociație.

– Ne vedem acolo. Vom ajunge și noi imediat.

Ajunși la fața locului, polițiștii au luat pozele cu mașina implicată și s-au asigurat că pisoiul va fi în grija celor care se ocupă de protecția animalelor.

A doua zi, la sediul poliției, a fost invitată cea care era deținătoarea autoturismului.

– Știți de ce v-am chemat?

– Nu, domnule polițist.

– Ieri, din autoturismul dumneavoastră, ați aruncat un sac în care se afla o pisică.

– Da, la ieșirea din comuna Bunești. Este pisica mea și nu vreau să o mai țin.

– Doamnă, dar puteați să o donați unei asociații de protecție a animalelor, nu să o aruncați pe un câmp! Atunci când aveți un animal, aveți și obligații față de el. Pentru gestul dumneavoastră veți fi amendată cu 3.000 de lei.

– Dar nu e prea mult pentru o pisică?

– Este prea puțin, doamnă, pentru un suflet!”, scrie pe contul oficial de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne.

În acea după-amiază, președinta Asociației de Protecție a animalelor „Casa lui Patrocle”, din Suceava, a sunat la…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania peJoi, 24 septembrie 2020

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”