După 35 de ani sonda Voyager 1 a ajuns în spațiul interstelar neexplorat

După 35 de ani sonda Voyager 1 a ajuns în spațiul interstelar neexplorat
Un studiu publicat în revista Space relrevă faptul că după 35 de nai petrecut în spațiul cosmic, sonda spațială Voyager 1, lansată de NASA, a ajuns în spațiul interstelar neexplorat, relatează NBC News. ...

Un studiu publicat în revista Space relrevă faptul că după 35 de nai petrecut în spațiul cosmic, sonda spațială Voyager 1, lansată de NASA, a ajuns în spațiul interstelar neexplorat, relatează NBC News.

Voyager a ajuns acolo nicio o sondă nu a mai ajuns vreodată, marcând una dintre cele mai semnificative realizări tehnologice din istoria ştiinţei, iar pe măsură ce pătrunde în spaţiul interstelar, ea adaugă un nou capitol la visele ştiinţifice şi încercările omenirii”, a declarat John Grunsfeld, şeful ştiinţific al NASA.

Cercetătorii de la NASA au stabilit că Voyager 1, care acoperă în jur de 520 de milioane de kilometri pe an, a intrat cel mai probabil în spaţiul interstelar în august 2012.

Până în 2025, sonda spațială va putea trimite date către Pământ. În acel an, instrumentele de la bord nu vor mai putea funcționa.