După SUA, și Marea Britanie le-a sancționat pe fiicele lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov. Liz Truss: Sancțiunile degradează economia rusă la o scară fără precedent după căderea Uniunii Sovietice

După SUA, și Marea Britanie le-a sancționat pe fiicele lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov. Liz Truss: Sancțiunile degradează economia rusă la o scară fără precedent după căderea Uniunii Sovietice
Președintele Federației Ruse și ministrul rus de externe, Vladimir Putin și Serghei Lavrov. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ramil Sitdikov

Marea Britanie a urmat exemplul Statelor Unite și le-a adăugat vineri pe lista sancțiunilor pe fiicele lui Vladimir Putin și Seghei Lavrov, președintele și ministrul de externe din Federația Rusă, în ceea ce Londra a descris ca fiind un efort care țintește stilul de viață de care se bucură cei din anturajul liderului de la Kremlin, transmite Reuters.

Fiicele lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov, sancționate și de Marea Britanie

După ce a început invazia rusă în Ucraina, Occidentul a anunțat valuri succesive de sancțiuni pentru elitele înstărite ale Moscovei, pentru industriile-cheie și pentru accesul rușilor la sistemul financiar internațional.

O actualizare a sancțiunilor britanice arată o înghețare a activelor în cazul Katerinei Tihonova și Mariei Voronțova, fiicele lui Vladimir Putin cu prima sa soție, Liudmila, dar și în cazul Ekaterinei Vinokurova, fiica lui Serghei Lavrov. Toate cele trei fuseseră deja sancționate de Statele Unite.

„Pachetul nostru de sancțiuni fără precedent lovește elita și familiile lor, în timp ce degradează economia rusă la o scară pe care Rusia nu a mai văzut-o de la căderea Uniunii Sovietice”, a declarat secretarul britanic al afacerilor externe, Liz Truss, printr-un comunicat de presă.

Analizele britanice arată că Federația Rusă se îndreaptă către cea mai gravă recesiune după destrămarea Uniunii Sovietice. Londra estimează, ca rezultat al sancțiunilor internaționale, au fost înghețate 60% din rezervele valutare ruse.

Kremlinul, care susține că acțiunile sale sunt o „operațiune militară specială” pentru dezarmarea și „denazificarea” Ucrainei, a spus că sancțiunile pentru fiicele demnitarilor ruși fac parte dintr-o isterie mai largă a Occidentului împotriva Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră