Dușuri reci în Germania, orașul Hanovra reacționează primul la criza gazelor rusești

Dușuri reci în Germania, orașul Hanovra reacționează primul la criza gazelor rusești
Orașul german Hanovra a trecut la dușurile reci, sursă foto: captură YT

Orașul german Hanovra a trecut la dușurile reci în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia, anunță BBC.

Vor urma măsuri tot mai radicale de reducere a consumului de gaz și taxe suplimentare

Germanii au fost anunțați să se aștepte la măsuri radicale de reducere a gazului și la taxe suplimentare pe facturile de energie.

În încercarea de a economisi energie, orașul Hanovra, situat în nordul Germaniei, a decis ca apa caldă să nu mai fie disponibilă pentru spălarea mâinilor în clădirile publice sau la dușurile din piscine, săli de sport și săli de sport.

De asemenea, fântânile publice vor fi oprite pentru a economisi energie, iar clădirile importante, cum ar fi primăria și muzeele, nu vor fi iluminate pe timp de noapte.

Primarul Belit Onay a declarat că obiectivul este de a reduce consumul de energie al orașului cu 15%, ca reacție la o „penurie iminentă de gaz”, care reprezintă o provocare semnificativă pentru marile orașe.
Regulile se aplică și în cazul încălzirii.

Clădirile publice nu vor avea încălzire din luna aprilie până la sfârșitul lunii septembrie a fiecărui an, iar în restul anului, cu unele excepții, temperaturile din încăperi vor fi limitate la maximum 20C.

Orașul interzice, de asemenea, aparatele de aer condiționat portabile, caloriferele și radiatoarele.
Politica este în concordanță cu anunțurile făcute săptămâna trecută la Berlin, în timp ce Germania se grăbește să își constituie rezervele înainte de iarnă.

Alte orașe – cum ar fi Augsburg din Bavaria – au introdus deja propriile măsuri, cum ar fi oprirea fântânilor publice.

Suprataxarea consumatorilor de gaze mai mare decât se preconiza

Obiectivul de reducere cu 15% a consumului de gaze naturale din Hanovra corespunde obiectivului de reducere a dependenței de gazul rusesc la nivelul întregii UE.

Gazprom a anunțat că nu mai poate livra gaze către cel puțin un mare client din Europa din cauze independente de voința sa. Foto: Hepta – DPA Images / Igor Russak

Iar joi, Germania a confirmat că suprataxarea planificată a consumatorilor de gaze ar putea fi mult mai mare decât se preconiza anterior, pentru a încerca să se asigure că societățile energetice nu vor da faliment în lunile următoare.

„Nu putem spune încă cât va costa gazul în noiembrie, dar vestea amară este că va fi cu siguranță de câteva sute de euro pe gospodărie”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck.

Unele rapoarte au afirmat că taxa ar putea costa familiile cu 500 de euro (420 de lire sterline) în plus pe an.

Germania se bazează de mult timp pe gazul rusesc pentru nevoile sale energetice, dar a acuzat recent Rusia că a restricționat fluxul ca represalii la sancțiunile UE din cauza războiului din Ucraina – lucru pe care Rusia îl neagă.

Livrările de gaz rusesc reprezintă în prezent aproximativ un sfert din nevoile națiunii, față de peste jumătate înainte de război.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”