Efectele tentativei de lovitură de stat din Turcia! Epurările continuă, potrivit guvernului de la Istanbul (VIDEO)

Efectele tentativei de lovitură de stat din Turcia! Epurările continuă, potrivit guvernului de la Istanbul (VIDEO)
foto: rt.com

Operaţiunile de epurare continuă în Turcia după lovitura de stat eşuată. Ministrul de externe a anunţat că 88 de persoane au fost concediate în instituţia pe care o conduce. În acelaşi timp, doi dintre cei patru generali de 4 stele ai armatei şi-au dat demisia, arată B1 TV.

Ministrul de externe din Turcia, Mevlut Çavuşoğlu a spus că cele 88 de persoane care au fost date afară de la Minister sunt suspectate pentru legături cu organizaţia lui Fetullah Gulen, cel acuzat că ar fi orchestrat lovitura de stat.

Un alt anunţ a venit din partea armatei, unde generalii de rang înalt ai forţelor terestre, Kamil Basoglu şi Ihsan Uyar şi-au dat demisia, fără a fi oferite detalii asupra motivului pentru care au luat această decizie.

Epurările continuă, potrivit guvernului de la Istanbul

#DIRECT_ONE_enmf11#

Aproape 1700 de persoane ce lucrează în forţele armate au fost date afară ca urmare a tentativei eşuate de lovitură de stat. Conform ultimelor date, nu mai puţin de 40% dintre generalii şi amiralii turci ar fi luat parte la tentativa de puci din 15 iulie.

Între timp, Ministrul justiţiei din Turcia, Bekir Bozdag, a anunţat că autorităţile au primit informaţii că predicatorul Fetullah Gulen ar putea fugi din Statele Unite. Conform informaţiilor primite de la serviciile secrete, predicatorul ar alege între Australia, Mexic, Canada, Africa de Sud sau Egipt.