Efectul organizării alegerilor în diaspora: Patru răniți și un român arestat la Torino, după intervenția polițiștilor la o secție de votare (FOTO)

Efectul organizării alegerilor în diaspora: Patru răniți și un român arestat la Torino, după intervenția polițiștilor la o secție de votare (FOTO)

Scene de groază s-au petrecut duminică seara, la ora închiderii urnelor, după ce românii care încă așteptau la coadă de mai multe nu au reușit să voteze. Aceștia au refuzat să plece acasă, moment în care polițiștii italieni au intervenit folosind lacrimogene.

La Repubblica informează că incidentele s-au soldat cu un român arestat și patru persoane rănite, între care doi români și doi polițiști.

Incidente s-au înregistrat atunci când circa 200 de protestatari au revenit în fața secției și au aruncat cu diverse obiecte către cordonul de agenți, arată sursa citată.

Un video postat pe Facebook de consilierul de la Verbania, Adrian Chifu, arată intervenția unui echipaj de salvare, care ar fi intervenit pentru transportarea la spital a unei persoane cu fractură la picior, informează dinitalia.blogspot.it.

Pavel Croitoru, aflat la fața locului, a postat pe Facebook imagini dramatice , cu români care, potrivit martorilor, s-ar fi simțit rău din cauza lacrimogenelor.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu,  spune că nu are nimic să-și reproșeze în ceea ce privește organizarea procesului de votare în turul 2 al alegerilor prezidențiale, arătând că nu are „nicio apăsare”. (Detalii AICI)