Egipt: 13 morți după un conflict între musulmani și creștini

Egipt: 13 morți după un conflict între musulmani și creștini
13 persoane au fost ucise la Cairo în urma unui conflict violent petrecut marți seară între creștini și musulmani, toți de origine egipteană, informează Reuters. Ministrul egiptean al Sanătății a...

13 persoane au fost ucise la Cairo în urma unui conflict violent petrecut marți seară între creștini și musulmani, toți de origine egipteană, informează Reuters.

Ministrul egiptean al Sanătății a menționat că alte 140 de persoane au fost rănite.

Conflictul este considerat drept unul dintre cele mai violente de după plecarea președintelui Hosni Mubarak, petrecut ca urmare a tensiunilor între diferitele religii din Egipt. Mubarak a fost înlăturat de la putere pe 11 februarie cu un efort comun al populației considerat drept o mișcare de solidaritate între creștini și musulmani.

În acest moment nu se știu exact câti din oamenii uciși sunt creștini sau musulmani. Conflictul a izbucnit odată cu atacul asupra unei biserici creștine din sudul capitalei.

Martorii au relatat că manifestanții celor două religii au folosit pietre și cocktailuri molotov. Armata a tras mai multe focuri de armă în aer încercând să stopeze violențele.

Islamiștii au protestat, marți, în fața biroului premierului egiptean susținând că două femei sunt ținute captive într-o biserică creștină după ce s-au convertit la religia islamică.