Egipt: Mandatul de arestare preventivă a președintelui demis Mohamed Morsi a fost prelungit cu 30 de zile

Egipt: Mandatul de arestare preventivă a președintelui demis Mohamed Morsi a fost prelungit cu 30 de zile
Mandatul de arestare a președintelui demis Mohamed Morsi a fost prelungit cu 30 de zile, decizia fiind luată de un tribunal egiptean, relatează EFE. Hassan Samir, judecătorul Tribunalului de Apel din cairo a...

Mandatul de arestare a președintelui demis Mohamed Morsi a fost prelungit cu 30 de zile, decizia fiind luată de un tribunal egiptean, relatează EFE.

Hassan Samir, judecătorul Tribunalului de Apel din cairo a dispus aceeași măsură și pentru fostului șef de cabinet al lui Morsi, Refaa al Tahtaui.

Cei doi sunt acuzați de uciderea unor prizonieri și responsabili ai poliției, de sechestrarea unui responsabil al serviciilor de securitate, de luarea cu asalt şi incendierea închisorii Wadi El Natrum şi atacarea instalaţiilor forţelor de ordine.

Tahtaui este acuzat și că a furnizat informaţii importante Hamas pe când lucra la cabinetul prezidenţial.

Magistratul egiptean a dispus și arestarea altor opt acuzați în același dosar în care mai sunt reținute 13 persoane.

Împotriva lui Morsi au fost pronunţate şi alte decizii de arestare preventivă pentru posibilă insultă adusă puterii judecătoreşti şi pentru presupusa sa implicare în uciderea, arestarea şi torturarea unor manifestanţi, în timpul confruntărilor din luna decembrie, în faţa palatului prezidenţial.

Mohamed Morsi este deținut de armată, încă din luna iunie, într-un loc secret, fiind acuzat de conspirație cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas.