Egipt: Peste 50 de răniţi în confruntări între musulmani şi creştini la Cairo

Egipt: Peste 50 de răniţi în confruntări între musulmani şi creştini la Cairo

Peste 50 de persoane au fost rănite, sâmbătă seară la Cairo, în urma ciocnirilor dintre musulmani şi creştini, informează AFP.

Cei mai mulţi au suferit contuzii şi fracturi uşoare, a anunţat nun oficial al Ministerului Sănătăţii. La patru ore după declanşarea confuntărilor, postul naţional de televiziune a anunţat că armata a intervenit şi a reuşit să pună capăt violenţelor.

În cursul incidentelor, care au început sâmbătă seară, au fost incendiate mai multe maşini aparţinând creştinilor copţi. Ciocnirile au fost declanşate după o altercaţie între un tânăr musulman şi copţii care participă, începând din 7 mai, la un sit-in în faţa sediului televiziunii publice, aflat în centrul oraşului Cairo, pentru a protesta faţă de atacurile asupra bisericilor din cartierul Imbaba.

Tânărul musulman a revenit ulterior, însoţit de un grup de prieteni, şi a deschis focul cu o armă de vânătoare, rănind cel puţin trei copţi. Ciocnirile au continuat când cele două grupuri au început să se atace reciproc cu pietre.

Aproape 1.000 de copţi, dintre care mulţi poartă cruci de lemn, îşi continuă duminică protestul în faţa sediului televiziunii, înconjuraţi de efective numeroase de poliţie şi de blindate.