Egipt: Un creştin şi un musulman, ucişi într-o confruntare dintre două clanuri

Egipt: Un creştin şi un musulman, ucişi într-o confruntare dintre două clanuri
Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, vineri, în timpul ciocnirilor violente din Egipt dintre musulmani şi creştini, informează Radio France International. Musulmanii au incendiat o biserică din satul Sol, aflat la...

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, vineri, în timpul ciocnirilor violente din Egipt dintre musulmani şi creştini, informează Radio France International. Musulmanii au incendiat o biserică din satul Sol, aflat la sud de Cairo, potrivit unui membru al forţelor de ordine.

Ciocnirile violente au fost provocate de ostilitatea dintre două familii, cauzata de o relaţie dintre un creştin şi o femeie musulmană, care a culminat atât cu moartea tatălui femeii, cât şi cu uciderea tatălui bărbatului.

După înmormântarea tatălui femeii, ce a avut loc sâmbătă, un grup de musulmani s-a îndreptat spre sat, indendiind biserica. Forţele de ordine au reuşit să stingă focul şi să restabilească ordinea în zonă.

Creştini copţi, care reprezintă aproximativ 10% din populaţia Egiptului, au fost ţinta numeroaselor atacuri religioase. Căsătoria dintre un creştin şi o femeie musulmană este ilegală în Egipt, singura opţiune fiind convertirea bărbatului la religia islamică.

În Egipt, numeroasele mișcări de protest au dus la demiterea guvernului și la căderea regimului instaurat de fostul președinte Hosni Mubarak.

Proteste împotriva guvernului din Egipt

Urmăriți B1TV.ro și pe