EL este “cel mai mare ESCROC AL SECOLULUI”: A fugit cu SUTE de milioane de dolari, după ce a povestit că are PUTERI MAGICE

EL este “cel mai mare ESCROC AL SECOLULUI”: A fugit cu SUTE de milioane de dolari, după ce a povestit că are PUTERI MAGICE

Foutanga Babani Sissoko este considerat unul dintre cei mai mari escroci din istorie, tunurile imense pe care le-a provocat de-a lungul vieții, aducându-i renumele de “Excrocul secolului XX”.

Totul a început în 1995, când Sissoko l-a convins pe managerul Băncii Islamice din Dubai să îi acorde un credit pentru o mașină. El i-a povestit managerului că are puteri magice și că ar putea dubla orice sumă de bani! Astfel, Ayoub a început să îi vireze lui Babani Sissoko sume mari de bani din fondurile băncii. La scurt timp Sissoko a fugit cu banii, relatează sport.ro.

Mai târziu la New York,bărbatul a reușit să cucerească inima unei casierițe a unei bănci cu care s-a căsătorit. În urmă unei investigații s-a descoperit că bărbatul transferase 151 de milioane de dolari, bani proveniți de la Banca Islamică din Dubai, într-un cont Citibank, banca la care lucra nouă lui soție.

Mai târziu, Babani Sissoko avea să apară în Africa, pe continentul natal, unde înființa o companie de transport aerian, Air Dabia. El a încercat să cumpere câteva elicoptere folosite în războiul din Vietnam, oferind o mită de 30.000 de dolari unui funcționar.

Omul l-a reclamat însă, iar pe numele lui Babani Sissoko a fost emis un mandat de arestare. El a fost prins la Geneva și extradat în Statele Unite.

În SUA, el nu a făcut nicio zi de pușcărie, după ce și-a plătit cauțiunea uriașă de 20 de milioane de dolari.