Elevii și studenții din 14 regiuni ucrainene revin la cursuri: „Trebuie să ne asigurăm că toți copiii rămân în țara noastră, vom avea nevoie de specialiști care o vor restaura”

Elevii și studenții din 14 regiuni ucrainene revin la cursuri: Trebuie să ne asigurăm că toți copiii rămân în țara noastră, vom avea nevoie de specialiști care o vor restaura
Foto: Pixabay

Procesul educațional a fost reluat în 14 regiuni din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Andrei Vitrenko, prim-adjunct al ministrului Educației și Științei al Ucrainei.

Admiterea va fi mai ușoară

Potrivit oficialului ucrainean, elevii din clasele a 9-a și a 11-a vor primi anul acesta toate documentele privind învățământul general și a menționat că ministerul lucrează pentru simplificarea admiterii la universități.

„Trebuie să ne asigurăm că toți copiii rămân în țara noastră, vom avea nevoie de specialiști care o vor restaura. Prin urmare, vom face cât mai ușor posibil admiterea în acest an”, a spus Dmitrii Vitrenko, citat de Unian.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine UA (@ukraine.ua)

În același timp, Vitrenko a menționat că unele instituții de învățământ sunt mutate în locuri sigure și a adăugat că se va putea studia de la distanță.

„Universitățile sunt acum mutate din Harkov și Cernigov, dar multe instituții de învățământ, în special, din Harkov, și-au dorit să rămână în orașul lor natal”, a spus ministrul adjunct al Educației.

Peste 730 de școli, distruse de loviturile Rusiei

De la începutul invaziei pe scară largă, trupele ruse au distrus peste 730 de instituții de învățământ din Ucraina. Potrivit Ministerului Educației ucrainean, 139 de copii au murit în urma bombardamentelor.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Științei, Serghei Shkarlett.

„Peste 730 de instituţii de învăţământ au fost avariate, 74 dintre ele au fost complet distruse. Din păcate, 139 de copii au murit”, a spus el.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine UA (@ukraine.ua)

Urmăriți B1TV.ro și pe