Elon Musk cere spargerea Amazon: Monopolurile sunt greșite

Elon Musk cere spargerea Amazon: Monopolurile sunt greșite
sursa Foto: hepta.ro / Zuma Press / Suzanne Cordeiro

Elon Musk, șeful companiei Tesla, a cerut joi spargerea Amazon, după ce un autor s-a plâns pe rețelele de socializare despre faptul că nu a putut publica o carte prin intermediul celui mai mare retailer online din lume, informează Reuters.

CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a scris, joi, pe Twitter că e timpul ca gigantul în comerț online Amazon să fie spart.

„E o nebunie @JeffBezos”, a scris Musk, etichetându-l pe CEO-ul Amazon, a scris Elon Musk pe o rețea de socializare.

Ambii bărbați sunt miliardari și supraveghează companiile concurente de explorare spațială în sarcinile superioare ale Tesla și Amazon.

„E timpul să spargem Amazon. Monopolurile greșesc!”, a adăugatMuskîntr-un al doilea tweet.

Retailerul nu a avut un răspuns în ceea ce privește apelul lui Musk pentru dizolvarea sa, dar a precizat că acea carte despre care bărbatul a spus că nu a putut să o facă publică, a autorului Alex Berenson, a fost blocată din greșeală, iar ulterior a fostpusă la vânzare prin serviciul său de e-reading Kindle.

Elon Musk nu are autoritate legală să spargă Amazon

Elon Musk nu are autoritate legală să spargă Amazon.

Apelul finaltropului a venit după ce scriitorul Alex Berenson a postat pe respectiva rețeade socializare o captură de ecran care aratăcă viitoarea sa carte despre noul coronavirus de tip SARS-CoV- 2nu îndeplinește standardele prevăzute de Amazon pentru a fi pusă la vânzare pe site.

Alex Berenson a fost un critic al carantinei impuse pentru a opri și a preveni combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus Covid-19. Autorul a sugerat că riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, respectiva deceseloreste mult mai mic decât spun autoritățile, în special în rândul persoanelor tinere.

Musk are un istoric de remarci neobișnuite pe Twitter.

La data de 1 mai, Musk a scris căprețul acțiunilor Tesla este „prea ridicat”, remarcă în urma căreia acțiunile producătorului auto au scăzut cu 14 miliarde de dolari.

Un alt tweet din 2018 potrivit căruia a asigurat finanțare pentru a-și asuma compania privată Tesla a dus la un proces împotriva lui Musk de către Comisia de valori mobiliare și schimb a Statelor Unite ale Americii, pe care părțile le-au soluționat ulterior.

Pe lângă reușita SpaceX, Musk a câștigat săptămâna trecută 770 de milioane de dolari

După cea reușit să lanseze doi astronauți în spațiu la bordul navei sale SpaceX și a fost recompensat pentru rezultatele bune ale companiei Tesla, Musk a avut parte de o săptămână excelentă, informeazăCNN.

Musk a câștigat săptămâna trecută 770 de milioane de dolari. Bonusul de 1,7 milioane este doar unul din cele 12 prime pe care Musk le poate primi dacă își îndeplinește obiectivele.

Bonusul uriaș primit de Musk a fost preapuțin mediatizat pentru că toată atenția era asupra lansării Space X, dar și pentru că se știa că urmează să fie acordat.

Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora se ridică la33 de miliard de dolari.

Tags: