Macron, de față de Trump, Putin și Erdogan: Liderii trebuie să respingă fascinația pentru violență și dominare

Macron, de față de Trump, Putin și Erdogan: Liderii trebuie să respingă fascinația pentru violență și dominare

Naționalismul este o trădare a patriotismului, a susținut președintele francez Emmanuel Macron chiar în fața unor autoproclamați lideri naționaliști precum Donald Trump, Vladimir Putin și Recep Erdogan.

„Naționalismul este o trădare a patriotismului. Spunând ”interesele noastre sunt primele”, spunând ”ce ne pasă de alții?”, ștergem ceea ce o națiune are cel mai de preț, ceea ce îi dă viața, ceea ce îi dă grație, și ceea ce este esențial, și anume valorile sale morale”, a explicat Macron, într-un discurs cu ocazia marcării armistițiului ce a pus capăt Primului Război Mondial.

Liderul francez a mai spus că lumea trebuie să se opună tentației cinismului șisă apere spiritul de conciliere, notează Le Figaro.

Din nou, chiar de față cu Trump, Putin și Erdogan, președintele Franței i-a îndemnat pe liderii lumii să respingă ”fascinația pentru violență și dominare”.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)