Englezii au dat prima amendă pentru creditare iresponsabilă – 840.000 de lire

Englezii au dat prima amendă pentru creditare iresponsabilă - 840.000 de lire
DB Mortgages, divizie a Deutsche Bank, a fost amendată de Financial Services Authority (FSA) cu 840.000 de lire sterline pentru acordarea de credite iresponsabile, acest lucru fiind o premieră în piața britanică,...

DB Mortgages, divizie a Deutsche Bank, a fost amendată de Financial Services Authority (FSA) cu 840.000 de lire sterline pentru acordarea de credite iresponsabile, acest lucru fiind o premieră în piața britanică, scrie The Independent.

Banca a fost obligată de asemenea la plata unor compensații de 1,5 milioane de lire sterline pentru că și-a indus în eroare clienții.

Potrivit FSA, banca nu s-a asigurat dacă acești creditori ar putea să-și achite creditele în caz că acestea s-ar  întinde pe perioada de pensionare.

De asemenea, banca nu s-a asigurat dacă aceștia au luat în calcul unde vor locui la finalul creditului, în condițiile în care au luat un împrumut pentru care achitaseră doar dobânda, iar la scadență ar fi trebuit să își vândă casa pentru a plăti integral creditul.

În urma cercetărilor, a reieșit că instituția bancară nu a prezentat clienților toate ofertele disponibile și că ar fi perceput costuri mult mai mari, care nu justificau serviciile oferite.

Reprezentanții FSA au declarat că DB Mortgages a cooperat pe parcursul anchetei, fapt care i-a adus o reducere de circa 30% din amendă, care ar fi putut ajunge până la 1,2 milioane de lire sterline. În consecință, banca și-a îmbunătățit serviciile.

Tags: