Epidemia de coronavirus a condus la prăbușirea prețului petrolului! OPEC se pregătește de măsuri radicale

Epidemia de coronavirus a condus la prăbușirea prețului petrolului! OPEC se pregătește de măsuri radicale

Cei mai mari producători de țiței din lume se pregătesc pentru scăderea producției, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus.

Statele membre OPEC și aliații lor se întâlnesc în această săptămână, pentru că se află sub presiunea necesității de lua măsuri pentru susținerea prețurilor petrolului.

Prețul petrolului a atins cel mai mic nivel într-un an după ce s-a depreciat cu 20% de la maximul său în ianuarie.

Potrivit bbc.com, răspândirea coronavirusului a făcut ca vacanța de Anul Nou Chinezesc să se extindă în mare parte din China și restricțiile de călătorie să fie în vigoare. Drept urmare, fabricile, birourile și magazinele au rămas închise.

Asta înseamnă că cel mai mare importator de petrol brut din lume, care consumă de obicei aproximativ 14 milioane de barili pe zi, are nevoie de mult mai puțin petrol pentru a alimenta utilaje, a alimenta vehicule și pentru a menține luminile aprinse.

Este posibil ca focarul să aibă în continuare un impact deosebit de mare asupra cererii de combustibil, deoarece companiile aeriene din întreaga lume suspendă zborurile către China, iar restricțiile de călătorie din țară presupun la rândul lor mult mai puține zboruri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe