Epidemiologul Anthony Fauci îi liniștește pe copii: Moș Crăciun nu va răspândi COVID-19 pentru că are „imunitate înnăscută”

Epidemiologul Anthony Fauci îi liniștește pe copii: Moș Crăciun nu va răspândi COVID-19 pentru că are „imunitate înnăscută”
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA

EpidemiologulAnthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA vine cu o veste bună pentru copiii din toată lumea, în plină pandemie. Principalul expert în boli infecțioase din Statele Unite a declarat recent că Moș Crăciun nu poate răspândi noul coronavirus pentru că are ”imunitate înnăscută”, informează USA Today.

Anthony Fauci le transmite copiilor că Moș Crăciun are imunitate la COVID-19

Înțelegând riscurile la care se supun persoanele în vârstă în privința infecției cu coronavirus, mulți copii au început să-și pună problema cum va reuși bătrânelul supraponderal să viziteze pe toată lumea în noaptea de Crăciun în contextul pandemiei de coronavirus. Răspunsul a venit însă de la celebrul epidemiolof american.

”Moș Crăciun este scutit de la asta, pentru Moș Crăcium, dintre toate calitățile, are o bună imunitate înnăscută. Moș Crăciun nu va răspândi nicio infecție nimănui”, a declarat Anthony Fauci pentru USA Today.

Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 12,2 milioane de cazuri de contaminare și aproape 260.000 de victime.

Premierul italian: Moș Crăciun a confirmat că foloseşte întotdeauna masca

În aceeași notă, și premierul italian Giuseppe Conte a ținut să-i asigure pe copii că în acest an Moș Crăciun va purta mască de protecție și va ajunge la toată lumea.

„Moş Crăciun mi-a garantat că are deja un certificat internaţional de călătorie: poate călători peste tot şi împărţi cadouri tuturor copiilor din lume. Mi-a confirmat că foloseşte întotdeauna masca şi menţine distanţa corectă pentru a se proteja pe sine şi pe toţi cei pe care îi întâlneşte. Vreau să-ţi spun că nu va fi necesar să precizezi în scrisoarea ta către Moş Crăciun că ai fost cuminte, pentru că i-am spus eu deja. Am auzit, de asemenea, că vrei să-i ceri lui Moş Crăciun să alunge coronavirusul. Nu uita să-i ceri şi un alt cadou”, a scris Conte într-o postare pe Facebook.

O speranța se întrevede însă în privința vaccinului împotriva noului coronavirus, în condițiile în care Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor anti-COVID-19 are o eficacitate de 95% în prevenirea infecţiilor.

Fauci, despre vaccinul anti-COVID: Mă îndoiesc că vom eradica această boală

Același Anthony Fauci a avertizat însă că apariția unui vaccin eficient nu va face ca noul coronavirus să dispară în totalitate.

„Cavaleria vine, dar nu lăsaţi armele, continuaţi lupta, pentru că nu a ajuns încă. Ajutorul este pe drum, dar nu a sosit încă.

Pentru mine este mai mult un stimulent de tipul ‘Vă rog, nu cedaţi. Nu disperaţi, sfârşitul este aproape’, ca opoziţie la ‘Hei, putem pleca, nu vă mai îngrijoraţi’. Nu putem pleca. Trebuie să continuăm să dublăm măsurile de sănătate publică. (…) Mă îndoiesc că vom eradica această boală. Cred că avem nevoie de un plan, să o ţinem sub control cronic. Poate fi ceva care devine endemic, de care trebuie să ţinem seama. Sigur, nu va mai fi o pandemie pentru mult timp, pentru că vaccinurile vor schimba acest lucru”, spunea Fauci la jumătatea lunii noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe