Erdogan susține că UE tolerează „grupările teroriste”, cu o zi înainte de venirea oficialilor europeni la Ankara

Erdogan susține că UE tolerează „grupările teroriste”, cu o zi înainte de venirea oficialilor europeni la Ankara
Foto: europe1.fr

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat țările Uniunii Europene pentru că nu fac suficient pentru dezrădăcinarea grupărilor teroriste, miercuri, cu o zi înainte ca oficiali ai UE să participe la o reuniune la Ankara, relatează agenția germană de presă DPA.

Așadar, în cadrul unei reuniuni a autorităților locale din Turcia, președintele Erdogan a criticat țările europene pentru că tolerează Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum și mișcarea Gulen. Dacă PKK a fost scos în afara legii în Turcia, mișcarea Gulen este considerată responsabilă pentru puciul eșuat din anul 2016. Ankara consideră ambele organizații drept teroriste.

Președintele turc susține că, deși chiar și UE consideră PKK drept o organizație teroristă, blocul comunitar nu face nimic pentru victimele acestor grupări, adăugând că, prin urmare, Ankara nu poate să ia în serios UE.

În plus, liderul Turciei a condamnat din nou verdictul dat marți de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, care i-a cerut Turciei să-l elibereze pe politicianul de opoziție pro-kurd Selahattin Demirtas, care se află în detenție din noiembrie 2016 și-și așteaptă procesul.

„CEDO, de partea cui ești?”, s-a întrebat Erdogan retoric, afirmând că nicio țară sau o instituție nu are dreptul să vorbească despre democrație dacă ea însăși susține terorismul. „Aceasta nu înseamnă sprijin pentru justiție și libertate, ci pur și simplu o venerare a terorii, iubirea terorii”, a adăugat președintele Turciei.

Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)