Erdogan în Germania: ‘AM DATORII! APA MI-E PÂNĂ LA GÂT!’ Miza FINANCIARĂ a vizitei istorice

Erdogan în Germania: 'AM DATORII! APA MI-E PÂNĂ LA GÂT!' Miza FINANCIARĂ a vizitei istorice

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a început, joi, vizita de stat în Germania, care, potrivit analiştilor, are o puternică motivaţie financiară.

Vizita lui Erdogan la Berlin vine loc pe fondul problemelor economice din Turcia. După mulți ani în care îşi revenise, economia a slăbit semnificativ.
În Turcia, moneda naţională s-a depreciat dramatic, iar inflația a crescut.

Erdogan a afirmat că dorește să „deschidă o nouă pagină” în relațiile bilaterale cu Germania. Având în vedere criza valutară din Turcia, prin vizita sa de stat, el ar vrea să-i câștige pe cancelarul Angela Merkel și pe interlocutorii săi din economia germană, pentru un nou parteneriat, scrie hotnews.ro.

Parlamentarul Cem Özdemir, de la Partidul Verzilor, a participat la dineul de stat de vineri, în contextul în care cancelarul și alți politicieni germani au refuzat să facă acest lucru. El a spus că dorește să demonstreze, prin prezența sa, că „în Germania opoziția este și ea la masă, deși Erdogan ar dori să fie altfel”.

În legătură cu reluarea dorită a relațiilor amicale turco-germane, Özdemir a făcut o dezvăluire explozivă.
El a susţinut că președintele turc ar fi lansat un apel disperat: „Traduc acest lucru în germană: Am nevoie de bani. Am datorii. Apa mi-e până la gât. Ajută-mă! „

Una dintre inițiativele economice pentru ar fi venit Erdogan la Berlin ar fi extinderea rețelei de birouri „Investiți în Turcia”, controlată direct de preşedintele Turciei.

În ceea ce priveşte normalizarea relațiilor dintre cele doua țări, mai sunt însă pași de făcut.
Chiar înainte de începerea discuțiilor de la Berlin, președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, a atenuat speranțele lui Erdogan de relaxare rapidă a tensiunilor turco-germane.
„Această vizită nu este o expresie a normalizării. Suntem departe de asta, dar ar putea fi un început”, a declarat Steinmeier.