Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit

Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
Sursa foto: Pixabay

Departamentul de Protecție Civilă din Italia a anunțat că Italia se află sub alertă de tsunami, după seismele din Turcia. Autoritățile le-au recomandat cetățenilor să se îndepărteze de zonele de coastă.

Italia se află sub alertă de tsunami, după seismele din Turcia

Autoritățile italiene au emis alarma, ieri, la scurt timp după ora 3:00 pe baza datelor prelucrate în timp real de Centrul de Alertă la Tsunami al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie.

Din cauza mai multor anomalii observate la mareometrele de la Iskendrun și Erdemli, în Turcia, Departamentul Protecției Civile au anunțat că mai multe valuri de tsunami vor lovi Italia, potrivit antena3.ro.

Autoritățile le-a recomandat cetățenilor să se îndepărteze de zonele de coastă și să ajungă la cea mai apropiată zonă montană, ținând cont de indicațiile autorităților locale individuale.

Traficul feroviar a fost blocat în Sicilia, Calabria și Puglia.

„Alarma este încă în desfășurare, dar de la primele informații s-a redus foarte mult”, a declarat directorul de operațiuni al Protecției Civile Luigi D’Angelo. Valul de tsunami de pe coasta Turciei a fost înregistrat la 20 de centimetri, însă alerta rămâne valabilă în Sicilia, Calabria Ionica, Marche, Abruzzo și Puglia.

Urmăriți B1TV.ro și pe