Eurespal, siropul de tuse pentru copii pe care pediatrii ROMÂNI îl recomandă cel mai des, retras de pe piaţa din Franţa

Eurespal, siropul de tuse pentru copii pe care pediatrii ROMÂNI îl recomandă cel mai des, retras de pe piaţa din Franţa

Un medicament recomandat pentru tratarea tusei, inclusiv copiilor, a fost retras de pe piaţa din Franţa.

Este vorba de siropul de tuse cunoscut în România sub numele de Eurespal, scrie Digi24.ro.

În Franţa, medicamentul a fost interzis după ce mai multe studii realizate în ultimul an au arătat că acesta poate provoca artimii cardiace, din cauza substanţei active numită fenspiridă.

Hotărârea de a suspenda autorizaţia de punere în piaţă a Pneumorel a fost luată de Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul.

Astfel, acest medicament a fost retras de pe piaţă în toate formele sale, şi chiar din depozite şi toate farmaciile.

Mai mult, producătorul a cerut medicilor să nu îl mai prescrie, iar cei care au un tratament cu Pneumorel trebuie să îl oprească imediat şi să dudcă toate flacoanele rămase la distrugere.

Autorităţile europene au fost informate despre acest caz, şi vor investiga situaţia pentru a da un răspuns concret în privinţa acestui medicament, săptămâna viitoare.

„În această săptămână are loc la Londra, la sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, reuniunea comitetului de profil şi pe agenda de lucru se află şi problema de siguranţă a fenspiridei, care e substanţa activă din acest medicament”, a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, potrivit news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe