Experiment social controversat: Un polițist i-a cerut unei femei să nu mai poarte burkini. Cum au reacționat cei prezenți (VIDEO)

Experiment social controversat: Un polițist i-a cerut unei femei să nu mai poarte burkini. Cum au reacționat cei prezenți (VIDEO)

Interdicția de a purta burkini pe unele plaje din Franța a stârnit o adevărată controversă nu doar în această țară și pe întreg continentul. În acest context, un experiment social făcut în Marea Britanie a arătat două tipuri anume de comportament. În timp ce un polițișt îi spune unei femei musulmane că nu are voie să poarte burkini, majoritatea oamenilor prezenți aleg să nu intervină în niciun fel și doar câteva persoane se implică în apărarea femeii. Interesant este că au ales să acționeze doar femeile de culoare și asiaticele.

Acest experiment a fost pus la punct de trei actori: o femeie care joacă rolul musulmanancei, unul care interpretează rolul polițiștului și unul care filmează. Și deși la început nimeni nu pare să intervină, finalul prezintă o scenă în care așa-zisei musulmance îi sar în apărare doar mai multe femei, unele de culoare și altele asiatice.

Experiment social controversat: Un polițist i-a cerut unei femei să nu mai poarte burkini. Care au fost reacțiile

#DIRECT_ONE_wxhyuz#

Actrița Amina poate fi văzută în timp ce se bronza. La un moemnt dat, ”polițistul” Light se apropie de ea și-i spune: ”ridică-te! Dă-l jos, dă-l jos, nu ai voie să porți așa ceva pe plajă. Arăți ca un terorist”.

Totuși, nimeni nu a intervenit până când interacțiunea dintre cei doi nu a devenit una fizică. Două femei s-au apropiat de actori și au început să țipe la așa-zisul polițișt.Una dintre ele strigă: ”Nu poți face asta! Ține de religie. Ea este o persoană, nu poți să o discriminezi din cauza religiei”.

În mai puțin de un minut, scrie The Mirror, mai binr de 20 de oameni se apropie și încep să țipe la ”polițist”. Totuși, curând devine clar că numai femeile de culoare și asiaticele au decis să intervină.

În două minute, Light le spune celorlalți că totul a fost doar un experiment. Când cameramanul l-a întrebat de ce a oprit totul atât de repete, Light a răspuns că era ”îngrijorat, iar reacțiile oamenilor păreau să-l depășească”.

La final, una dintre femei a spus: ”Inima încă-mi bate cu putere. Am fost atât de nervoasă. Cred că o să plâng”.

Ultima oră