Experiment: Un primar din SUA a pretins că este om al străzii. Ce a descoperit

Experiment: Un primar din SUA a pretins că este om al străzii. Ce a descoperit
Foto:Fox 13

Primarul orașului Salt Lake City, din statul american Utah, a pretins vreme de două zile că este un om fără adăpost. Și asta pentru că voia să ia în cunoștință de cauză o decizie în privința construirii celui de-al treilea centru pentru oamenii străzii, informează Deseret News.

Ben McAdams a dormit o noapte în stradă și una în adăpostul orașului, în cursul lunii martie, dar abia la peste patru luni a dezvăluit acest lucru.

El a catalogat experiența ca fiind una șocantă. A văzut un consum ridicat de droguri, a asistat la violențe, a stat în frig și a trăit constant cu un sentiment de teamă.

În centrul în care a stat o noapte a asistat la numeroase agresiuni, fapt ce l-a făcut să realizeze de ce mulți dintre oamenii fără adăpost preferă să doarmă pe străzi.

Astfel, McAdams a ajuns la concluzia că trebuie să reformeze în întregime sistemul centrelor pentru oamenii străzii. Totodată, el a decis că al treilea adăpost trebuie construit chiar în Rio Grande, cartierul în care a făcut experimentul.