Explozie de proporții în capitala Afganistanului, în apropiere de ambasadele Germaniei şi Indiei: Zeci de morți și sute de răniți. Angajați ai BBC, printre victime (VIDEO)

Explozie de proporții în capitala Afganistanului, în apropiere de ambasadele Germaniei şi Indiei: Zeci de morți și sute de răniți. Angajați ai BBC, printre victime (VIDEO)
Foto: twitter.com

UPDATE:Cel puțin 80 de persoane au fot ucise și alte 350, rănite, în urma exploziei care a avut loc miercuri în apropierea unor ambasade străine de la Kabul, informează itv.com.

Printre cei care și-au pierdut viața în urma atacului se află și un șofer afgan, angajat la BBC. Totodată, alți patru jurnaliști au suferit răni care nu le pun viața în pericol, potrivit unui anunț al instituției de presă.

Autoritățile se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească.

Angajați ai BBC, printre victimele exploziei de la Kabul

#DIRECT_ONE_8d332l#

Explozie uriaşă la Kabul în apropiere de ambasadele Germaniei şi Indiei. Câteva zeci de oameni au murit şi peste 300 ar fi fost răniţi după ce a o maşină capcană a fost detonată în centrul capitalei Afganistanului, într-o zonă în care se află sediile mai multor misiuni diplomatice, informează BBC News. Jurnalişti ai Wall Street Journal şi BBC au susţinut că birourile lor au fost afectate de deflagraţia masivă.

Explozia devastatoare a fost cauzată de un atac cu maşină capcană, după ce autovehicul s-a oprit în apropiere de ambasada Germaniei. Martorii susţin că deflagraţia a fost atât de puternică încât toate geamurile clădirlor din apropiere, dar şi uşile multor imobile din zonă au fost spulberate. Autorităţile afgane se feresc să se pronunţe cu privire la ţinta acestui atac, având în vedere că în zonă se află mai multe misiuni diplomatice, nu doar cea a Berlinului.

Ambasada Indiei de la Kabul a anuţat că sediul său a fost afectat de explozie, dar din fericire nu au fost semnalate victime. De asemenea, mesaje similare au fost transmise de către jurnalişti ai Wall Street Journal şi BBC care au anunţat că se află în siguranţă deşi geamurile birourilor în care se aflau au fost distruse.

Autorităţile locale susţin că majoritatea victimelor sunt civili şi angajaţi ai companiei de telefonie locale, Roshan. De asemenea, zeci de autoturisme au fost distruse, iar circulaţia în zonă a fost paralizată în timp ce un nor uriaş de fum a acoperit oraşul. Atacul nu a fost până în prezent revendicat şi survine într-o perioadă în care Pentagonul a anunţat că va trimite alţi 5.000 de soldaţi în regiune pentru încheierea conflictului din Afganistan.

Explozie de proporții în capitala Afganistanului, în apropiere de ambasadele Germaniei şi Indiei: Zeci de morți și sute de răniți

#DIRECT_ONE_tf69z9#