Explozie puternică la un depozit militar de muniții din Iordania (VIDEO)

Explozie puternică la un depozit militar de muniții din Iordania (VIDEO)
FOTO: Express.co.uk

O explozie puternică s-a produs în cursul nopții dintre joi și vineri, la un depozit de muniții de la o bază a armatei iordaniene. În urma exploziei s-a declanșat un incendiu, după cum a informat un purtător de cuvânt al guvernului, Amjad Al-Adaileh, informează AFP, citat de Agerpres.

O explozie s-a produs vineri dimineaţa (…) într-un depozit în care se aflau obuze neutralizate, aparţinând forţelor armate”, a explicat purtătorul de cuvânt într-un comunicat de presă, informează sursa citată.

Explozie puternică în Iordania

Explozia a avut loc într-o zonă nelocuită, Zarqa, la 25 de km est de Amman, localitate unde se află mai multe baze militare și depozite de muniții. Imagini ale exploziei, dar și ale incendiului ce a urmat au fost rapid postate pe rețelele de socializare. Acestea indicau o minge de foc uriasă, insoțită de zgomotul mai multor explozii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Amjad Al-Adaileh, a precizat că nu există victime, iar din primele rezultate ale anchetei pare că explozia ar fi fost produsă de un scurt circuit.

În august o explozie puternică a lovit Beirutul

Reamintim că și orașul Beirut, capitala Libanului, a fost lovit de o explozie puternică la începutul lunii august.Numărul persoanelor decedate în urma exploziei din Beirut a ajuns la 137, iar alți circa 3.700 de oameni au fost răniți, iar spitalele nu mai fac față internărilor. Deflagrațiile din Beirut au fost atât de puternice încât au fost resimțite până în Cipru, iar datele transmise de Observatorul Seismologic din Iordania arată că exploziile au avut puterea unui cutremur de 4,5 magnitudine.