Familia unui bebeluș din Canada refuză deconectarea sa de la aparate

Familia unui bebeluș din Canada refuză deconectarea sa de la aparate
Parinții unui baiețel de 13 luni din Canada aflat în comă au refuzat ordinul instanței de a îl deconecta de la aparatele care îl țin în viață. Opinia publică urmărește deja cu mare interes finalul acestei...

Parinții unui baiețel de 13 luni din Canada aflat în comă au refuzat ordinul instanței de a îl deconecta de la aparatele care îl țin în viață. Opinia publică urmărește deja cu mare interes finalul acestei povești emoționante. Familia bebelușului de 13 luni, Joseph Maraachli, încearcă să obțină transferul acestuia la Children’s Hospital din Detroit, Statele Unite.

Doctorii susțin că baiețelul care suferă de o boală neurologică rară nu își va reveni niciodată, iar aparatele pot doar să îl țină într-o stare vegetativă. Autoritățile canadiene au decis că Joseph trebuie deconectat de la aparate. Tatăl copilului a refuzat decizia unui judecător canadian care a hotărât detubarea însă doar cu consimtământul acestuia.

În prezent doctorii de la spitalul din Ontario unde este internat copilul cer statului canadian să le permită detubarea fără acordul parinților. Aceștia susțin că intervenția chirurgicală dorită de familie este prea dureroasa în ciuda faptului că bebelușul este în comă și afirmă că starea acestuia este oricum ireversibilă.

Un canadian refuză detubarea copilului său