Fără carantină la intrarea în Anglia pentru persoanele vaccinate în schemă completă din UE și SUA

Fără carantină la intrarea în Anglia pentru persoanele vaccinate în schemă completă din UE și SUA
Londra, capitala Marii Britanii. Foto: Pixabay

Autoritățile britanice au anunțat că persoanele vaccinate în schemă completă care sosesc din UE sau din SUA nu vor mai trebui să stea în carantină la intrarea în Anglia. Noile reguli intră în vigoare de luni, 2 august, transmite Euronews.

Fără carantină la intrarea în Anglia pentru persoanele vaccinate în schemă completă din UE și SUA, a anunțat oficial Londra

Vestea a fost confirmată de Grant Shapps, secretarul de stat pentru transporturi, pe Twitter: „Ajutăm la reîntâlnirea persoanelor care trăiesc în SUA și în țările europene cu familiile și prietenii lor din Marea Britanie. Începând din 2 august, de la 4 dimineața, oamenii din aceste țări vor putea veni în Anglia dintr-o țară de pe lista portocalie (amber, în varianta originală, n.r.) fără să mai trebuiască să intre în carantină dacă sunt vaccinați în schemă completă”.

Regulile au fost anunțate pentru Anglia, dar este de așteptat ca părțile descentralizate ale Regatului să urmeze același exemplu și să își actualizeze condițiile de intrare. Schimbarea vine să se adauge la sistemul britanic, care stabilește regulile de călătorie în conformitate cu încadrarea țărilor pe liste roșii, portocalii sau verzi.

La ora actuală, SUA și multe state europene – printre care Spania, Italia și Germania – se află pe lista portocalie a Regatului Unit. Încă de acum câteva săptămâni fusese anunțat că persoanele cu cetățenie britanică sosite din țări de pe lista portocalie nu vor mai trebui să intre în auto-izolare, cu excepția celor care vin din Franța.

Au existat voci care au criticat Marea Britanie pentru lentoarea cu care s-a redeschis către turiști, iar cercetările efectuate de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor sugerează că economia britanică pierde zilnic 750 de milioane de euro din cauza lipsei de turism intern.

În ultimele luni, Marea Britanie a devenit un focar pentru varianta Delta, care între timp a devenit dominantă în Europa. Astfel, chiar și în prezent, autoritățile americane le recomandă cetățenilor SUA să nu meargă în Regat, iar granițele americane rămân închise pentru sosirile din Regat