Fâşia Gaza: Violenţele de la graniţa cu Israelul continuă. 9 morţi şi sute de răniţi (VIDEO)

Fâşia Gaza: Violenţele de la graniţa cu Israelul continuă. 9 morţi şi sute de răniţi (VIDEO)

Violenţele de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel escaladează.
Un jurnalist palestinian rănit vineri de gloanţele trase de soldaţi israelieni în timpul protestelor de la graniţă a decedat, a anunţat sâmbătă Ministerul palestinian al Sănătăţii.
Ziaristul Yasser Mourtaja lucra pentru agenţia Ain Media, cu sediul în Gaza.

Ministerul a precizat că un alt palestinian, de asemenea rănit vineri, a murit din cauza rănilor suferite.

În total, nouă persoane au murit şi alte aproximativ 500 au fost rănite, dintre care 33 se află în stare gravă, în urma ciocnirilor violente dintre palestinieni şi armata israeliană la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel, scrie Agerpres.

Începând din 30 martie, cel puţin 31 de palestineni au murit în ciocnirile cu forţele israeliene în mai multe locuri ale frontierei.

Armata israeliană a declarat că a oprit mai multe tentative de rupere a gardului de la frontieră şi că a „răspuns cu mijloace de dispersare a manifestanţilor, folosind focul de armă în conformitate cu regulile de angajare” militară.

Demonstranţii palestinieni au organizat un amplu protest, care ar urma să se încheie la jumătatea lunii mai, intitulat ‘Marele Marş al Întoarcerii’, prin care lansează un apel la revenirea refugiaţilor palestinieni sau a urmaşilor acestora, care în timpul conflictului din 1948 au fugit sau au fost expulzaţi din căminele lor aflate pe teritoriul actual al Israelului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.