Federica Mogherini, noua șefă a dilpomației UE, va face o vizită la Ierusalim și în Fâșia Gaza

Federica Mogherini, noua șefă a dilpomației UE, va face o vizită la Ierusalim și în Fâșia Gaza
Foto: lifeinitaly.com

Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, va face în această săptămână o serie de vizite în Polonia, Ierusalim şi în Gaza, unde își dorește „să revigoreze procesul de pace”, informează AFP.

Prima vizită oficială a noului şef al diplomaţiei europene într-o ţară membră a UE va fi joi în Polonia, care, împreună cu ţările baltice, este îngrijorată de atitudinea Rusiei faţă de statele vecine.

Federica Mogherini va ajunge ulterior la Tel Aviv, la Ierusalim, în Gaza şi la Ramallah, începând de vineri până duminică, pentru „a sublinia prioritatea pe care UE o acordă acestei regiuni şi dorinţa de a juca un rol de stabilizare, de reconstrucţie şi a revigora procesul de pace”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

De asemenea, noua şefă a diplomaţiei europene se va întâlni marţi cu noul secretar general al NATO Jens Stoltenberg, întâlnire care este un indicator al priorităților mandatului pe care Mogherini l-a început la sfârșitul săptămânii trecute.

NATO  a criticat dur Rusia pentru rolul jucat în criza ucraineană, acuzând-o că a trimis trupe să lupte alături de separatiştii proruşi în estul ţării, ceea ce Moscova neagă.