Decizie în premieră. Un bărbat a fost condamnat la închisoare fiindcă şi-a împins soţia să se sinucidă

Decizie în premieră. Un bărbat a fost condamnat la închisoare fiindcă şi-a împins soţia să se sinucidă

Un bărbat de 68 de ani din Australia a fost condamnat la închisoare, după ce şi-a încurajat soţia să se sinucidă, dorind să primească asigurarea de viaţa a acesteia, potrivit BBC.

În 2014, Graham Morant şi-a sfătuit nevasta să îşi pună capăt vieţii, deoarece voia să beneficieze de cei 1,4 milioane de dolari australieni pe care i-ar fi primit în cazul morţii partenerei lui de viaţă.

Potrivit spuselor judecătorului, acesta este primul caz în care cineva este condamnat pentru încurajare la sinucidere şi este extrem de important, pentru că stabileşte un precedent.

„Ai profitat de vulnerabilitatea ei și de depresia de care suferea pentru beneficiul tău”, a adăugat acesta.

Graham Morant îşi va petrece următorii cinci ani în închisoare, după care va putea face cerere pentru eliberare condiţionată, care poate fi acceptată, sau nu.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)