Ferrero a retras de pe piața europeană 3.000 de tone de ciocolată Kinder, din cauza contaminării cu salmonella

Ferrero a retras de pe piața europeană 3.000 de tone de ciocolată Kinder, din cauza contaminării cu salmonella
3.000 de tone de ciocolată Kinder, retrase de pe piață. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Monika Skolimowska

Peste 3.000 de tone de produse Kinder au fost retrase de pe piața europenă din cauza contaminării cu salmonella. Paguba pentru compania Ferrero e de zeci de milioane de euro, informează RFI.

Cum s-a produs contaminarea cu salmonella

Potrivit lui Nicolas Neykov, directorul Ferrero Franța, contaminarea provine de la o fabrică din Belgia, mai precis de la un filtru situat într-un rezervor de unt. Contaminarea se poate să fi provenit de la oameni sau de la materiile prime.

Salmonella a fost găsită în produse de ciocolată făcute la fabrica din Arlon, sud-estul Belgiei. E vorba de 150 de cazuri ajunse în nouă state europene. 81 de produse au ajuns în Franța, fiind afectați mai ales copii sub 10 ani.

Șef Ferrero: Criza asta e sfâșietoare

„Criza asta e sfâșietoare. E cea mai mare retragere de produse de pe piață din ultimii 20 de ani”, a declarat Nicolas Neykov, pentru Le Parisien.

Dar compania speră să reia producția în fabrica respectivă, jumătate din inspecții urmând a fi făcute de un „laborator extern” aprobat.

„Am cerut redeschiderea din 13 iunie, pentru a relua producția cât mai curând posibil”, a mai spus Neykov.

Produse Kinder, inclusiv ouă de ciocolată, au început să fie retrase de pe piață în aprilie, cu doar două săptămâni înainte de Paștele catolic, măsura fiind luată atunci tot în legătură cu suspiciuni privind contaminarea cu salmonella. Produse Kinder au fost retrase și din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni