A început Festivalul de Film de la Veneția. Măsurile de protecție și distanțare pregătite pentru ceremonia de deschidere

A început Festivalul de Film de la Veneția. Măsurile de protecție și distanțare pregătite pentru ceremonia de deschidere

Cinefilii, dar și vedetele se bucură pentru prima oară de primul festival major de film, organizat în formă fizică, de la începutul pandemiei de COVID-19. Festivalul de Film de la Veneția și-a deschis porțile anul acesta și urmează câteva zile de poveste, în care însă participanții vor fi obligați să respecte normele și procedurile de distanțare socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Anul acesta, evenimentul se va desfășura și cu mai puțini participanți. Din păcate, starurile de la Hollywood nu vor mai defila pe covorul roșu într-un număr atât de mare. Mai mult decât atât, evenimentul desfășurat în perioada 2 – 12 septembrie, va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

Cea de-a 77-a ediția a Festivalul de Film de la Veneția, organizat de La Biennale di Venezia, se va desfășura între 2 și 12 septembrie 2020, în Lido di Venezia. În juriu va fi și Cineastul Cristi Puiu, alături de regizoarele şi scenaristele Veronika Franz (Austria) şi Joanna Hogg (Marea Britanie), regizorul Christian Petzold (Germania), scriitorul Nicola Lagioia (Italia) şi actriţa Ludivine Sagnier (Franţa), iar președinta juriului va fi în acest an celebra actriţă Cate Blanchett.

Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Veneția

2020 a fost anul care a adus schimbări majore în industria organizării de evenimente, mai ales a celor culturale. În contextul pandemiei de COVID-19, Festivalul de Film de la Veneția are loc cu mai puțini participanți, iar vedetele care vin chiar de peste ocean nu sunt așa numeroase ca în anii trecuți.

Participanții la ceremonie vor fi nevoiți să poarte mască, iar proiecțiile vor fi realizate cu respectarea normelor de protecție și mai ales distanțare. Mai mult decât atât, nici celebrele petreceri soptuase, organizate după prezentarea și premierea peliculelor nu vor mai fi ținute anul acesta, iar participanții care vor participa fizic la festivalul din acest an nu vor putea intra în contact cu fanii amatori, scrie Agerpres.

Organizatorii vor ridica anul acesta un zid care să separe covorul roșu de stradă, iar fanii nu vor mai avea ocazia să își admire actorii preferați. Mai mult decât atât, pentru defilarea pe covorul roșu au fost luate măsuri suplimentare. Pe covorul roșu se va adopta un protocol pentru asigurarea distanțării sociale între delegațiile care intră în Sala Grande, în tribune și la ședințele foto, dar și pentru toate celelalte activități, întâlniri și conferințe, accesul va fi redus, iar locurile numerotate. Publicul nu va avea voie să participe la intrarea delegațiilor în Sala Grande, pentru a evita posibile adunări.Ca de obicei, în zona vor fi prezente echipaje ale serviciului medical de urgență, pentru a asiugura asistența medicală publicului, în caz de urgență.

Accesul participanților la festival se va realiza prin 9 puncte de intrare din stradă sau din lagună, dotate cu termoscanere pentru a măsura temperatura corpului participanților. Accesul va fi refuzat persoanelor cu o temperatură corporală de peste 37,5 grade Celsius.

Totodată, organizatorii au recurs și la termoscanere suplimentare pentru măsurarea temperaturii corpului ce vor fi amplasate la intrarea în cinematografe, pe Lido, care se află în afara zonei oficiale a Festivalului de Film de la Veneția: PalaBiennale, Astra și noile arene în aer liber.

Prima proiecție a avut loc în data de 1 septembrie

În mod oficial, Festivalul de Film de la Veneția, începe astăzi, 2 septembrie și se încheie la data de 12 septembrie. Startul însă a fost aseară, cu proiecția filmului „Molecole”, al regizorului italian Andrea Segre. Pelicula scoate în evidență viața italienilor în perioada de izolare, cauzată de pandemie.

Iată și lista tuturor filmelor care se bat anul acesta pentru Leul de Aur.