Filiala Al-Qaida din Africa de Nord a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici occidentali

Filiala Al-Qaida din Africa de Nord a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici occidentali
Filiala Al-Qaida din Africa de Nord, AQMI, a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici oocidentali, relatează BBC News. Potrivit agenției ANI, care a primit înregistrarea, pe imagini...

Filiala Al-Qaida din Africa de Nord, AQMI, a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici oocidentali, relatează BBC News.

Potrivit agenției ANI, care a primit înregistrarea, pe imagini apar patru francezi răpiți în Niger în urmă cu trei ani.

ANI susține că toți ostaticii, inclusiv un olandez, un suedez şi un sud-african care au fost răpiţi în nordul Mali în noiembrie 2011, par să fie sănătoşi.

Înregistrarea a fost trimisă ANI de către Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), iar Ministerul francez de Externe a anunțat că ”pare credibilă”.

Pe baza analizei iniţiale, înregistrarea video pare predibilă şi oferă o nouă probă de viaţă pentru cei patru ostatici francezi răpiţi la Arlit (nordul Nigerului) pe 16 septembrie 2010„, la o exploatare de uraniu, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei franceze, Philippe Lalliot.

Cu toate că momentul înregistrării nu era clar, ANI precizează ă mesajele cu ostaticii francezi au fost înregistrate în iunie.

Sunt sănătos, dar sunt ameninţat cu moartea„, a declarat francezul Daniel Larribe, în vârstă de 61 de ani, adăugând că el consideră autorităţile franceze responsabile de soarta sa, fără să facă alte precizări.

Ceilalţi trei ostatici francezi sunt prezentaţi ca fiind Pierre Legrand, Thierry Dol şi Marc Feret.

Olandezul Sjaak Rijke, suedezul Johan Gustafsson şi sud-africanul Stephen Malcolm au fost răpiţi în urmă cu aproape doi ani dntr-un motel, la Timbuktu, în urma unui atac în care a fost ucis un german.

Ultima oră
12:23 - Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile. Jens Spahn vrea să extindă și disponibilitatea vaccinării pentru minorii din țară
12:23 - Nicușor Dan anunță patru proiecte noi pentru achiziția de tramvaie electrice din fonduri europene
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate