Filipine: Peste 50% din capitala arhipelagului este sub ape în urma inundațiilor

Filipine: Peste 50% din capitala arhipelagului este sub ape în urma inundațiilor
Mai bine de jumătate din capitala Insulelor Filipine, Manila, se află sub ape în urma ploilor torențiale din ultimele zile, în unele zone nivelul ajungând până la gât, informează BBC. Zeci de mii de locuitori...

Mai bine de jumătate din capitala Insulelor Filipine, Manila, se află sub ape în urma ploilor torențiale din ultimele zile, în unele zone nivelul ajungând până la gât, informează BBC.

Zeci de mii de locuitori au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. Au fost întrerupte activitățile în școli și în mai multe instituții din oraș.

Autoritățile avertizează că situația poate degenera dacă barajul La Mesa, principalul rezerovr de apă al orșului, ar ceda. În plus, ploile torențiale vor continua cel puțin încă o zi au spus și meteorologii.

Nu s-a raportat nicio victimă până acum, însă filipinezii sunt încă în stare de șoc după ce taifunul Saola s-a abătut asupra nordului țării, în urmă cu o săptămână. Cincizeci de persoane și-au pierdut atunci viața.

Ultima oră
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”