Florida: Două tinere s-au deghizat în bunicuţe ca să se vaccineze anti-COVID la un centru pentru bătrâni (VIDEO)

Florida: Două tinere s-au deghizat în bunicuţe ca să se vaccineze anti-COVID la un centru pentru bătrâni (VIDEO)
Captură Video - TMZ

Două femei din Florida, Statele Unite, în vârstă de 34, respectiv 44 de ani, au încercat să se vaccineze cu a doua doză de vaccin anti-COVID-19 pretinzând că sunt bunicuțe. S-au deghizat să fie cât mai convingătoare, dar au fost date de gol de cărțile de identitate. Autoritățile încearcă acum să afle cum au reușit fetele să obțină prima doză de vaccin.

Două femei s-au deghizat în bunicuțe ca să obțină vaccinul anti-COVID-19

Fetele s-au prezentat la un centru de vaccinare dedicat bătrânilor din Comitatul Orange, purtând căciuli, mănuşi şi ochelari cu rame groase. Ele au 33, respectiv 44 de ani, dar au încercat să pretindă că au peste 65 de ani, deoarece doar așa puteau fi vaccinate.

Ele au demonstrat printr-un card valid că au primit deja prima doză. Personalul centrului de vaccinare le-a cerut și cărțile de identitate și a descoperit astfel că fetele nu erau deloc în vârstă.

„Nu ştiu cum au reuşit să se vaccineze prima oară”, a declarat Raul Pino, responsabil sanitar în comitat, citat de TMZ.

Pino a mai spus că, probabil, numărul celor care încearcă să-şi falsifice identitatea pentru a primi mai devreme vaccinul decât ar trebui este mai mare decât se crede.

Florida: Două tinere s-au deghizat în bunicuţe ca să se vaccineze anti-COVID la un centru pentru bătrâni

2,43 milioane de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în Florida

Florida are o populaţie de peste 21 de milioane de persoane și, până acum, a vaccinat anti-COVID 2,43 milioane. Dintre acestea, 1,13 milioane au primit și a doua doză de ser, deci au schema de vaccinare completă.

Deocamdată, se pot vaccina cei peste 65 de ani, persoanele care locuiesc în căminele de bătrâni şi personalul care îi îngrijeşte, precum şi cei din prima linie de luptă cu epidemia.

Statul Florida e pe locul al treilea ca număr al infectărilor cu coronavirus şi pe locul patru după numărul deceselor, conform bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)