Fost ministru britanic: Sunt șanse mari pentru organizarea unui nou referendum privind Brexit-ul 

Fost ministru britanic: Sunt șanse mari pentru organizarea unui nou referendum privind Brexit-ul 

Fostul ministru britanic al educației Justine Greening susține că sunt șanse mari ca Parlamentul de la Londra să respingă planul premierului Theresa May cu privire la Brexit și că, în acest context, ar trebui să se organizeze un nou referendum privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters.

Justine Greening este de părere că britanicilor ar trebui să li se ofere de această dată posibilitatea de a alege din trei scenarii posibile: acordul propus de Theresa May, rămânerea Marii Britanii în UE şi ieșirea din blocul comunitar în termenii Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Guvernul britanic va analiza, luni acordul privind Brexit-ul iar marți Acordul de Retragere complet va fi făcut public.

Unul dintre punctele sensibile în negocierile privind Brexit-ul este reprezentat de frontiera irlandeză. Nici Marea Britanie, și nici UE nu își doresc să fie reintrodusă o graniță fizică pe insula Irlanda, pentru a nu fi compromise astfel acordurile de pace încheiate după trei decenii de violențe.

Tags:
Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)