Foste proprietare de pompe funebre, arestate pentru că au vândut părți de cadavre

Foste proprietare de pompe funebre, arestate pentru că au vândut părți de cadavre
Foste proprietare de pompe funebre, arestate pentru că au vândut părți de cadavre, sursă foto: captură yt

O fostă proprietară de casă funerară și mama ei au fost condamnate în Colorado după ce au vândut părți de corpuri fără niciun consimțământ.

Hess a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, iar Koch la 15 ani

Megan Hess, în vârstă de 46 de ani, și Shirly Koch, în vârstă de 69 de ani, au disecat aproximativ 560 de cadavre între 2010 și 2018, vânzând părțile unor companii medicale care nu știau că acestea fuseseră obținute în mod fraudulos.

În unele cazuri au fost vândute corpuri întregi, au declarat procurorii. În SUA este legal să donezi organe, dar nu să le vinzi.

Hess – care conducea Sunset Mesa Funeral Home din orașul Montrose – a taxat familiile cu până la 1.000 de dolari (834 de lire sterline) pentru incinerări care nu au avut loc niciodată și le-a oferit gratuit în schimbul donării de părți ale corpului în unele cazuri, au declarat procurorii.

Fără consimțământ și folosind formulare de donator falsificate, ea a vândut apoi părți ale corpului, inclusiv brațe, picioare și capete, prin intermediul Donor Services, afacerea sa secundară din același local.

Mai multe rude care au apelat la Hess pentru incinerări au aflat mai târziu că au primit în schimb cenușă amestecată cu rămășițele altor persoane.

Cazul a fost declanșat de o investigație Reuters, care a dus la un raid FBI în casă în 2018. Declarațiile emoționante ale victimelor au dominat audierea de marți pentru pronunțarea sentinței.

Descriind acest caz ca fiind „cel mai epuizant din punct de vedere emoțional caz pe care l-am experimentat vreodată pe scaunul de judecător”, judecătoarea Christine Arguello a ordonat ca cele două femei să fie trimise imediat la închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe