Fostul lagăr nazist de la Dachau, transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Fostul lagăr nazist de la Dachau, transformat în adăpost pentru oamenii străzii
Foto: travelerstoday.com

Decizie incredibilă a autorităţilor germane. Primarul din Dachau a transformat o anexă a fostului lagăr de concentrare în locuinţă pentru persoanele fără adăpost, informează blink.htcsense.com. 50 de oameni, printre care şi o româncă, au fost găzduiţi în apropiere de locul în care naziştii au ucis peste 40.000 de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Şi refugiaţii sunt acuzaţi de orori. Potrivit presei germane, tot mai multe femei din taberele de refugiaţi sunt violate şi forţate să se prostitueze.

Lagărul de la Dachau a fost primul construit de nazişti înainte de cel de-al doilea Război Mondial. Peste 41.500 de oameni au murit acolo, mulţi dintre ei în urma unor experimente medicale îngrozitoare. Lucru care nu l-a împiedicat pe primarul oraşului să transforme o fostă anexă în centru pentru oamenii fără adăpost. 50 de oameni au fost cazaţi în fosta grădină de verdeţuri a lagărului. Printre ei şi o româncă cu trei copii. Aceasta le-a declarat ziariştilor că cealaltă variantă a ei era să locuiască pe străzi, astfel că a acceptat planul autorităţilor. Românca este mai preocupată de prezent şi spune că ceilalţi oameni sunt agresivi şi beau mult.

De altfel, noul val de refugiaţi din Germania e şi el acuzat de propriile orori. Potrivit Institutului Gatestone, femeile din taberele de refugiaţi sunt violate, agresate sexual și chiar forțate să se prostitueze de către conaţionalii lor.

Cele mai multe dintre violuri au loc în adăposturile mixte în care, din cauza lipsei de spațiu, autoritățile germane au cazat la un loc femei și bărbați care împart atât zona de dormit, cât și toaletele. Multe dintre victime se tem de represalii, motiv pentru care păstrează tăcerea.

De altfel, un raport întocmit de patru Organizaţii non-guvernamentale a fost trimis partidelor politice încă din data de 18 august. Documentul avertiza că femeile sunt considerate subordonatele bărbaţilor iar cele singure şi copiii erau la mila atacatorilor. Mai mult, de frică, multe tinere dorm în haine de stradă şi evită să foloseasca toaleta pe timp de noapte din cauza pericolului de viol și de jaf.

Situaţia începe însă să se extindă şi la femeile germane. Cel puţin trei nemţoaice au fost violate în ultimele luni. Zeci de alte cazuri de viol și tentative de viol, pentru care polițiștii caută „autori străini”, sunt și acum nerezolvate.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)