Fostul psihiatru militar Nidal Hasan a fost condamnat la moarte

Fostul psihiatru militar Nidal Hasan a fost condamnat la moarte
Fostul psihiatru al armatei americane Nidal Hasan a fost condamnat la moarte, miercuri, pentru asasinarea a 13 persoane în 2009 la baza militară Fort Hood din Texas, potrivit BBC. Cei 13 membri ai juriului militar...

Fostul psihiatru al armatei americane Nidal Hasan a fost condamnat la moarte, miercuri, pentru asasinarea a 13 persoane în 2009 la baza militară Fort Hood din Texas, potrivit BBC.

Cei 13 membri ai juriului militar l-au declarat vinovat pe Nidal Hasan, săptămâna trecută, pentru 45 de capete de acuzare formulate împotriva lui.

Dacă Nidal Hasan va fi executat, aceasta va fi prima execuţie a unui militar din ultimii 52 de ani, potrivit presei americane. Execuţiile soldaţilor în Statelor Unite sunt rare, deoarece ele necesită aprobarea preşedintelui.

Hasan a recunoscut de mai multe ori că a ucis 12 militari şi un civil şi a rănit zeci de alte persoane la Fort Hood, la 5 noiembrie 2009, în scopul de a împiedica militarii să participe la un război pe care el îl consideră „ilegal” în Afganistan şi Irak.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)