Francois Hollande agită spiritele la Varșovia. Declaraţia preşedintelui Franţei: "Rusia nu este o ameninţare"

Francois Hollande agită spiritele la Varșovia. Declaraţia preşedintelui Franţei: "Rusia nu este o ameninţare"
foto: premier.gov.pl

Președintele Franței Francois Hollande, prezent la summitul de la Varșovia, a făcut o declarație prin care a reușit să agite spiritele. Liderul din Hexagon a afirmat că Rusia nu este nici "un adversar" și nici nu reprezintă "o amenințare".

Şi a mai adăugat, ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, că "NATO nu are nicidecum vocaţia de a influenţa relaţiile pe care Europa trebuie să le aibă cu Rusia şi, pentru Franţa, Rusia nu este un adversar şi nu este o ameninţare", a scris Cristian Unteanu pe blogurile de la adevarul.ro.

Unteanu atrage atenția că președintele Obama a precizat cu doar câteva ore înainte că xistă o "ameninţare" pe care intervenţia rusă în Ucraina o reprezintă "pentru viziunea noastră asupra unei Europe care să trăiască în unitate şi în pace".

Hollande mai spunea și că "Rusia este un partener care, este adevărat, poate câteodată – şi am văzut asta în Ucraina – să folosească forţa. Dar am condamnat acest lucru când a fost vorba despre Crimeea şi acum căutăm o soluţie pentru criza din Ucraina".

"Vom vedea în această seară care va fi decizia finală a Summitului şi care vor fi formulările politice privind Rusia, dar afirmaţiile franceze au introdus, brusc, un element nou şi foarte important în ceea ce părea până în acest moment un bloc de unitate pe marile linii de acţiune, împreună cu o înţelegere comună asupra timpurilor de ameninţări în funcţie de care se construieşte răspunsul Alianţei şi al Europei transatlantice", a mai scris Unteanu.