Franța: Academia Naţională de Medicină recomandă ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru angajații din mai multe domenii, dar și pentru copii și adolescenți

Franța: Academia Naţională de Medicină recomandă ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru angajații din mai multe domenii, dar și pentru copii și adolescenți
Ministrul francez al Sănătății vaccinează anti-COVID un bărbat. Sursă foto: Hepta - Thomas Padilla/Pool/Bestimage

Academia Naţională de Medicină din Franţa a transmis, marți, că e absolut necesar ca vaccinurile anti-COVID-19 să fie obligatorii pentru angajații din numeroase domenii, dar și pentru copii și adolescenți, astfel încât să se poată ajunge la „imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”.

De ce vaccinarea anti-COVID-19 ar trebui să fie obligatorie. Explicațiile specialiștilor francezi

„Cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa (…) îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală”, a explicat Academia, potrivit Agerpres.

Specialiștii francezi spun că măsurile individuale de protejare în fața virusului și măsurile colective, precum restricțiile de circulație, nu sunt suficientw și că efortul de vaccinare se va lovi de cei care ezită şi cei care se opun vaccinării, două categorii estimate la 30% din populaţia Franţei.

Astfel, va fi „extrem de dificil să se obţină înainte de sfârşitul verii o rată de acoperire vaccinală care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală (care include şi minori)”, au estimat specialiștii.

Ei mai susțin că obligativitatea trebuie instituită progresiv și că acest lucru ar trebui să se întâmple întâi la profesiile esenţiale (profesori, angajaţi din sănătate, poliţişti şi funcţionari publici, angajaţi ai serviciilor de aprovizionare cu alimente, apă, energie, bani în numerar şi materiale informatice).

Vaccinarea anti-COVID ar trebui să fie obligatorie și pentru angajații care lucrează cu publicul: magazine, restaurante, hoteluri, stabilimente culturale şi sportive. De asemenea, ar trebui să fie vaccinați cei care fac deplasări, călătorii internaționale, studenții și donatorii de sânge.

Ultima oră
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)