Franța ar putea renunța la permisul vaccinal în primăvară. Spitalele sunt în continuare sub presiune, avertizează guvernul de la Paris

Franța ar putea renunța la permisul vaccinal în primăvară. Spitalele sunt în continuare sub presiune, avertizează guvernul de la Paris
Foto simbol: Pixabay

Guvernul francez a sugerat, prin vocea purtătorului său de cuvânt, că s-ar putea renunța la obligativitatea permisului vaccinal la sfârșitul lunii martie. În prezent, documentul digital este necesar pentru accesul la o gamă largă de activități, inclusiv pentru intrarea în restaurante și spații turistice, dar și pentru călătoriile feroviare de distanță lungă, transmite thelocal.fr.

Franța ar putea renunța la permisul vaccinal la sfârșitul lunii martie

În Franța, circa cinci milioane de persoane vor rămâne fără permis vaccinal începând cu săptămâna viitoare pentu că nu și-au făcut doza booster. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a sugerat că sfârșitul condiției de acces este tot mai aproape.

„Numărul cazurilor a scăzut cu 35%, rata de reproducere a virusului este 0,77 acum – asta arată că epidemia este în regres”, a declarat Gabriel Attal, după ședința săptămânală a guvernului francez.

Cu toate acestea, el a îndemnat la prudență.

„Spitalele rămân sub presiune”, a avertizat oficialul.

Ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, sugerase anterior că s-ar putea renunța la permisul vaccinal undeva până în luna iulie.

Printre altele, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris a confirmat că, așa cum era programat, cluburile de noapte se vor redeschide din data de 16 februarie.

Profesorul Alain Fischer, președintele Consiliului francez de orientare strategică privind vaccinarea, sugerase un calendar similar în fața senatorilor francezi. Chiar și așa, el a explicat că trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a se renunța la permisul vaccinal.

„Avem nevoie de o incidență redusă. Asta înseamnă de 10 sau 20 de ori mai mică decât astăzi și, mai presus de toate, actuala supraaglomerare a spitalelor trebuie să fi dispărut”, a declarat Alain Fischer.

De la debutul pandemiei, pe teritoriul Franței au fost înregistrate peste 21 de milioane de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu peste 133.000 de decese asociate COVID-19, arată datele centralizate miercuri seară de Worldometer. Un număr de peste 15 milioane de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest