Franța: Doar elevii nevaccinați vor învăța de la distanță, când este detectat un caz de Covid-19

Franța: Doar elevii nevaccinați vor învăța de la distanță, când este detectat un caz de Covid-19
Sursa foto: Pixabay

Ministrul educației din Franța a anunțat un nou set de noi reguli de sănătate pentru școli, care vor fi puse în aplicare de la începutul anului școlar următor.

Cu îngrijorări legate de varianta delta a Covid-19 și cu autoritățile care fac presiuni asupra adolescenților pentru a se vaccina, cum va arăta întoarcerea la școală în septembrie?

Începând cu 30 septembrie, permisul medical francez va fi obligatoriu pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. „Obiectivul nostru nu este să aplicăm permisul de sănătate în școli sau universități”, a declarat Blanquer pentru franceinfo miercuri dimineață, în timp ce el a dezvăluit noul plan de sănătate. În schimb, restricțiile de sănătate vor depinde de răspândirea virusului.

În protocolul de sănătate pentru anul universitar 2021-2022, Ministerul Educației a creat patru niveluri pentru școli, variind de la verde, galben, portocaliu sau roșu, care vor depinde de situația de sănătate și răspândirea virusului și care dictează ce măsuri se aplică.

Nivelul în care elevii se întorc la școală în septembrie va fi stabilit în funcție de situația de sănătate din acel moment și, pe măsură ce situația se schimbă, nivelul se poate schimba fie național, fie la nivel local (departament, académie sau regional) .

Elevii din școala primară vor avea clase în format fizic indiferent de nivelul de alertă, scrie thelocal.fr.

La nivel verde, elevii nu vor trebui să poarte o mască. Dar măștile vor deveni obligatorii în interior, la nivel de galben, precum și în aer liber, la nivel portocaliu și roșu.

Și indiferent de nivel, cursurile vor fi închise în momentul în care este detectat un caz de Covid-19.

Mai mult, „studenții vor fi testați mai frecvent”, a spus Blanquer, adăugând că „cel puțin 600 000 de teste rapide vor fi efectuate pe săptămână”.

Pentru elevii de liceu, purtarea unei măști rămâne obligatorie pentru elevii din interior la nivelurile de verde și galben și va deveni obligatorie în aer liber dacă situația de sănătate atinge nivelul portocaliu sau roșu.

Dacă se detectează un caz Covid în clasa lor, studenții nevaccinați vor trebui să urmeze cursurile de la distanță timp de 7 zile, în timp ce cei care sunt vaccinați vor putea să participe la cursuri, potrivit Blanquer.

Elevii din colegiu (școală secundară) vor avea clase în persoană, cu excepția cazului în care se declară nivelul roșu.

Ultima oră
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori