Franța nu va face presiuni asupra Germaniei în proiectul Nordstream 2, susține ministrul francez de externe

Franța nu va face presiuni asupra Germaniei în proiectul Nordstream 2, susține ministrul francez de externe
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

Franța nu va face presiuni asupra Germaniei pentru alegerile sale în ceea ce privește proiectul de gaze Nordstream, a declarat miercuri ministrul de externe Jean-Yves Le Drian.

Întrebat dacă Parisul exercită presiuni asupra Berlinului pentru a renunța la proiect, după ce Rusia l-a închis pe criticul la adresa puterii de la Kremlin, Alexei Navalny, Le Drian a spus că Nordstream are legătură cu problema independenței energetice și că subiectele nu ar trebui amestecate.

Anunțul vine după ce un înalt oficial francez a cerut Germaniei să suspende construcția gazoductuluiNord Stream 2. „Sancțiuni am adoptat, am putea adopta altele dar trebuie să fim lucizi, nu sunt suficiente”, a afirmat secretarul francez de Stat pentru Afaceri Europene Clément Beaune.

„Cred că opțiunea Nord Stream este o opțiune pe care ar trebui să o avem în vedere”, a subliniat el, afirmând că mingea este acum în terenul germanilor. „Este o decizie germană pentru că este un gazoduct care ajunge înGermania„.

„Am afirmat întotdeauna că avem cele mai mari îndoieli legate de acest proiect”, a reamintit Clément Beaune. Sunt în acest context autoritățile franceze favorabile abandonăriiNord Stream 2? „Într-adevăr”, a răspuns el.

Proiectul de 11 miliarde a fost suspendat la sfârșitul anului 2019, după ce principala companie ce montează conductele, Allseas, a renunțat din cauza sancțiunilorSUA. Lucrările au reluate luna trecută, când o mică secțiune, de 2,6 kilometri, a fost terminată în apele germane. Lucrările la conducta principală nu au fost reîncepute până acum.

Gazprom, ca firmă listată, este obligată să informeze investitorii despre potențialele riscuri în prospectul eurobondurilor înainte ca aceste obligațiuni să ajungă pe piețele financiare.

Germania, care a susținut proiectul până acum, suportă noi presiuni de anulare aNord Stream 2după ce Alexei Navalnîi a fost arestat luni, imediat după ce s-a întors înRusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)