Franța reasigură Ucraina că va face parte din Uniunea Europeană: „Trebuie să întreținem speranța europeană”

Franța reasigură Ucraina că va face parte din Uniunea Europeană: „Trebuie să întreținem speranța europeană”
Franța reasigură Ucraina că va face parte din Uniunea Europeană. Sursa: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

Ucraina va face în cele din urmă parte din Uniunea Europeană, a declarat marți ministrul francez pentru afaceri europene, asigurând Kievul că o inițiativă de a stabili legături mai strânse între blocul european și membrii aspiranți nu va însemna înlocuirea perspectivelor lor de aderare.

Președintele francez Emmanuel Macron a propus la începutul acestei luni crearea unei „comunități politice europene”, structură care să permită o cooperare mai strânsă cu țările care doresc să adere la UE.

Franța reasigură guvernul de la Kiev

„Sunt convins că Ucraina va face parte din Uniunea Europeană”, a declarat Clement Beaune reporterilor. „Știm că este nevoie de timp, iar în acest timp nu ne putem permite pur și simplu să așteptăm. Trebuie să întreținem speranța europeană”.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că probabil va dura „câteva decenii” până când Ucraina va fi confirmată ca membru UE. Acesta a mai afirmat că războiul trebuie să se încheie fără umilirea Rusiei.

În primul său discurs de a realegerea în funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron a declarat, cu ocazia încheierii Conferinței privind viitorul Europei, că ar trebui creată o „comunitate politică europeană” care să permită tuturor țărilor din afara UE, mai ales Ucrainei, să se alăture. În paralel ar putea să existe o procedură de aderare la UE, dar aceasta ar dura „zeci de ani”.

Kievul reacționează la afirmațiile lui Emmanuel Macron despre aderarea Ucrainei la UE

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial principal al Ucrainei și reprezentantul acesteia în negocierile de pace cu rușii, a criticat propunerea lui Emmanuel Macron de a crea o structură paralelă Uniunii Europene care să permită tuturor țărilor din acesteia, mai ales Ucrainei, să se alăture.

„Păstrarea aparențelor într-un joc prost – așa arată încercările de a înlocui apartenența Ucrainei la Uniunea Europeană cu formate simbolice. Mii de ucraineni au plătit cu viețile lor pentru opțiunea lor europeană, nu pentru noua colecție de degetare. Ucraina trebuie să primească statutul de stat candidat”, a scris Mihailo Podoliak pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni