Fratele dictatorului nord-coreean ar fi fost informator pentru CIA! Kim Jong Nam a fost ucis în Malaezia, în anul 2017

Fratele dictatorului nord-coreean ar fi fost informator pentru CIA! Kim Jong Nam a fost ucis în Malaezia, în anul 2017
foto: Hepta.ro / Actionpress / KCNA / Xinhua

Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean, care a fost ucis în Malaezia în anul 2017, ar fi fost un informator al Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, a anunțat Wall Street Journal luni, potrivit Reuters.

WSJ a citat o persoană anonimă, „care cunoaște situația”, dar chiar și așa multe detalii referitoare la legătura dintre Kim Jong Nam și CIA rămân neclare. Reuters nu a putut confirma informația, iar comunitatea de informații din SUA a refuzat să comenteze dezvăluirea. În orice caz, sursa anonimă ar fi spus că a existat un punct de legătură între fratele liderului autocrat și cea mai cunoscută agenție de informații din lume.

„Mai mulți oficiali americani au spus că este puțin probabil ca fratele vitreg, care a trăit în afara Coreei de Nord mai mulți ani și nu a avut niciun fel de putere publică la Pyongyang, să fi putut livra informații despre cercurile restrânse și secrete ale statului”, a scris WSJ.

Totuși, foștii oficiali au mai spus și că, mai mult ca sigur, Kim Jong Nam a fost avut contacte cu serviciile din zona securitate națională ale altor state, precum China, a mai scris publicația.

În orice caz, rolul lui Kim Jong Nam ca informator al CIA a fost menționat în noua carte despre Kim Jong Un, „Marele Succesor” – scrisă de Anna Fifield, jurnalist la Washington Post.